801 11 52725
Ανοιχτή 24ωρη Γραμμή Επικοινωνίας - Aστική Xρέωση από όλη την Ελλάδα

 

 είσοδος χρήστη | αρχική σελίδα | υποστήριξη | επικοινωνία | έλεγχος καλαθιού | εκτέλεση παραγγελίας
Αναζήτηση για:

 Συστήματα Ασφαλείας

   Κεντρικές Μονάδες
   Πληκτρολόγια
   Μαγνητικές Επαφές
   Ανιχνευτές Κίνησης
   Σειρήνες
   Φωτοφράκτες
   Ασύρματα
   Μπαταρίες
   Παρελκόμενα
   Πόσο κοστίζει

 Προϊόντα Ασφαλείας

   Προσωπική Ασφάλεια
   Οικιακή Ασφάλεια
   Επαγγελματική Ασφάλεια
   Παιδική Ασφάλεια
   Ασφάλεια Αυτοκινήτου
   Ατομα με ειδικές ανάγκες

 Υπηρεσίες Ασφαλείας

   Περιπολίες
   Αμεση επέμβαση
   Στατική Φύλαξη
   Αοπλη Συνοδεία
   Ένοπλη Συνοδεία
   Γήπεδα - Συναυλίες
   Χρηματαποστολές

 Θωρακισμένες Πόρτες

   Διπλής Θωράκισης
   Τριπλής Θωράκισης
   Πυράντοχες
   Χρηματοκιβώτια
   Σχέδια Παντογράφου
   Χειροποίητα σχέδια
   Χρώματα
   Τι πρέπει να γνωρίζετε

 Spy Shop

   Μικροπομποί
   Μικροκάμερες
   Είδη Παραλλαγής
   Gadgets

 Ειδικές εφαρμογές

   Περιφράξεις Οπτικών Ινών
   Φυσικό Αέριο
   Ραδιενέργεια

 Παρα-Στρατιωτικά προιόντα

   Είδη Εδάφους
   Είδη Αέρος
   Είδη Θαλάσσης
   Ειδικά προιόντα

 Κλειστά Κυκλώματα Τηλεόρασης

   Μεταφορά εικόνας
   Κάμερες
   Video
   Παρελκόμενα

 Προσφορές

   νέα προϊόντα
   προσφορές
   όλα τα προϊόντα


Όλα όσα θέλατε να ρωτήσετε για τους συναγερμούς, σε φιλική γλώσσα.

Τι είναι ο συναγερμός:
Ο συναγερμός είναι μία συσκευή που σκοπό έχει να ανιχνεύει ανθρώπινες κινήσεις μέσα στον χώρο και αναλόγως την εντολή που του έχουμε δώσει να ενεργεί.

Αποτελείται από κλειδί ή πληκτρολόγιο, με τα οποία δίνουμε εντολή να οπλίσει ή να αφοπλίσει, από την κεντρική μονάδα, που συλλέγει τις πληροφορίες, από ανιχνευτές κίνησης (Radar), από μαγνητικές επαφές και από την σειρήνα.

Ο ανιχνευτής (Radar), ανιχνεύει την διαφορά θερμοκρασίας που εκπέμπει ο άνθρωπος σε σχέση με το περιβάλλον, ή ογκομετρική διαφορά ή θραύση τζαμιού. Η μαγνητική επαφή αποτελείται από 2 τεμάχια που είναι μαζί σταθερά και τα οποία δίνουν σήμα όταν απομακρυνθούν μεταξύ τους. Τα σήματα αυτά τα συλλέγει η Κεντρική μονάδα, η οποία βάσει των οδηγιών που της έχουμε δώσει μέσο του πληκτρολογίου, αποφασίζει ή να δώσει εντολή στην σειρήνα να κτυπήσει ή να ενημερώσει το Κέντρο λήψης σημάτων.

Υπάρχουν και άλλοι αισθητήρες, όπως οι φωτοφράκτες, μαγνητική επαφή "χαλάκι", και άλλα.

Όταν είναι κλειστός ανιχνεύει τις δικές μας κινήσεις, τις οποίες όμως δεν λαμβάνει υπόψιν του. Όταν όμως φεύγουμε από το σπίτι, τότε τον βάζουμε σε λειτουργία και ουσιαστικά του λέμε ότι από εδώ και πέρα κάθε κίνηση που ανιχνεύει να το θεωρήσει κακόβουλη ενέργεια.

Τι σημαίνει αυτό;
Αυτό σημαίνει ότι δίνει εντολή στην σειρήνα να κτυπήσει και ταυτόχρονα δίνει αναφορά σε κέντρο λήψης σημάτων ότι κάποιος παραβιάζει τον χώρο.

Πως ξεχωρίζει τον ιδιοκτήτη από τον κλέφτη;
Από τον τρόπο εισόδου στο σπίτι. Αν λόγου χάρη κάποιος μπει από την κύρια είσοδο, τότε ο συναγερμός με ήχο ειδοποιεί ότι είναι σε λειτουργία και πρέπει ο ιδιοκτήτης να πληκτρολογήσει τον κωδικό. Πιο απλά, στα καλά συστήματα, λέμε στον συναγερμό: Εάν μπει κάποιος από την πόρτα να περιμένεις 20 δευτερόλεπτα και μετά να κτυπήσεις την σειρήνα. Εάν όμως αντιληφθείς κάποιον να μπαίνει από το παράθυρο ή από την μπαλκονόπορτα, τότε να κτυπήσει αμέσως η σειρήνα και να δώσεις αμέσως αναφορά κλοπής, διότι δεν έχει καμία δουλειά ο ιδιοκτήτης να μπαίνει από εκεί.

Εάν κόψει το καλώδιο ή σπάσει την σειρήνα;
Στα καλά συστήματα όλα τα εξαρτήματα και τα καλώδια είναι παγιδευμένα πολλαπλώς. Εάν λόγου χάρη κάποιος κόψει το καλώδιο ο συναγερμός θα δώσει σήμα κλοπής και ταυτόχρονα αναφορά στο Κέντρο λήψης σημάτων, για ποιο λόγο έδωσε συναγερμό. Εάν ανοίξουμε την σειρήνα ή την κεντρική μονάδα, εάν παίζουμε με το πληκτρολόγιο και άλλα τέτοια ο συναγερμός τα σημειώνει όλα αυτά. Εάν είναι σε λειτουργία θα δώσει επικίνδυνο σήμα και θα ενεργοποιήσει την σειρήνα. Εάν δεν είναι σε λειτουργία θα ενημερώσει το κέντρο λήψης για ότι κάνουμε και τίποτα άλλο.

Τι είναι το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού;
Εδώ υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Υπάρχουν οργανωμένα κέντρα λήψης σημάτων συναγερμού, που λειτουργούν όλο το 24ωρο και τις 365 ημέρες του χρόνου. Δυστυχώς όμως υπάρχουν όμως και "κέντρα" τα οποία λειτουργούν ανάλογα τις περιστάσεις. Αυτό περισσότερο συναντιέται σε μικρές "εταιρείες" όπου είναι περισσότερο οικογενειακές. Δηλαδή ο πατέρας το βράδυ κάνει περιπολία, η μητέρα το πρωί την ώρα που μαγειρεύει έχει και το τηλέφωνο μαζί της για να απαντάει λέγοντας "security λέγεται παρακαλώ", ο γιος όποτε δεν πάει σχολείο πηγαίνει για εισπράξεις και άλλα. Βέβαια, αυτό το φαινόμενο τείνει σιγά σιγά να εκλείψει και εκτιμάται ότι σε 5 χρόνια θα πάψει να υπάρχει, διότι είναι πολύ λογικό πλέον ο πελάτης να έχει απαιτήσεις από την εταιρεία που της έχει αναθέσει την επιτήρηση του χώρου του.

Εάν κόψουν το ρεύμα;
Ο συναγερμός διαθέτει επαναφορτιζόμενες μεγάλες μπαταρίες, ικανές να στηρίξουν το σύστημα για τουλάχιστον 48 ώρες. Εξυπακούεται βέβαια, ότι το κέντρο λήψης σημάτων θα ενημερωθεί αμέσως για την διακοπή και σε περίπτωση που περάσουν 15 λεπτά και δεν έχει επανέλθει, αναζητεί τον ιδιοκτήτη για να τον ενημερώσει.

Για πιο λόγο, αφού το σύστημα κρατάει για 48 ώρες;
Μπορεί να έχει ευπαθή προϊόντα στο ψυγείο, ή φάρμακα, ή οτιδήποτε άλλο που να χρειάζεται ρεύμα και που είναι άσχετο με τον συναγερμό.

Τι είναι η περιμετρική λειτουργία;
Είναι η δυνατότητα που προσφέρει ο συναγερμός να λειτουργεί και ενώ είσαι μέσα στο σπίτι. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει πληκτρολόγιο. Πολύ απλά του λες μέσο του πληκτρολογίου ότι: Σε οπλίζω γιατί θέλω να κοιμηθώ ήσυχος, αλλά θέλω να λειτουργείς μόνο στην πόρτα, στα παράθυρα και στον φωταγωγό. Να μην λειτουργείς εκεί που κοιμάμαι, στο σαλόνι, στην τουαλέτα και στην κουζίνα.

Σε εξοχικά όπου έχουν γύρω φωτοφράκτες ουσιαστικά θέτουν σε λειτουργία μόνο αυτούς.

Γιατί λετε στα καλά συστήματα! Δεν ξέρω να ξεχωρίζω τους συναγερμούς. Πως ξέρω ότι αυτός που αγόρασα ή θα αγοράσω είναι καλός!
Δεν είναι εύκολο να δοθεί μία απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι ο καταναλωτής δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις ποιοτικές προδιαγραφές ενός συναγερμού. Όμως αλήθεια είναι και το ότι δεν χρειάζεται. Και αυτό διότι εάν δεν είναι καλός ο συναγερμός αυτός που θα "τρέχει" θα είναι ο εγκαταστάτης και όχι ο πελάτης. Από την άλλη αυτό που μπορεί να ξεχωρίσει κανείς είναι η ευκολία χειρισμού και οι δυνατότητες που προσφέρει. Εάν για παράδειγμα ξεχάσουμε να οπλίσουμε τον συναγερμό στο μαγαζί μας ή στο γραφείο και έχουμε ήδη φθάσει στο σπίτι, εδώ αρχίζουμε και ξεχωρίζουμε τους συναγερμούς. Εάν πρέπει να γυρίσουμε πίσω είναι πρόβλημα. Εάν όμως ο συναγερμός "αντιληφθεί" ότι τον ξεχάσατε και οπλίσει μόνος του τότε μάλλον ξεχωρίζει. Πόσον μάλλον εάν μπορείς μέσο τηλεφώνου να τον οπλίσεις ή να τον αφοπλίσεις τότε σίγουρα πληρώσατε κάτι παραπάνω αλλά στην πορεία αποδεικνύεται πιο φθηνός διότι σας απαλλάσσει από σπατάλη χρόνου και περιττά έξοδα.

Γιατί πρέπει να βάλω συναγερμό στο σπίτι μου ή στο γραφείο μου;
Διότι με τον ρυθμό που αυξάνεται η εγκληματικότητα, σε λίγο θα είναι στατιστικά σίγουρο ότι θα κτυπήσουν και τον δικό σου χώρο. Αν συμβεί αυτό, τότε σίγουρα την αμέσως επόμενη ημέρα
θα τοποθετήσεις συναγερμό. Γιατί πρέπει να γίνει έτσι; Δεν είναι προτιμότερη η πρόβλεψη;
Βάζουμε ζώνη στο αυτοκίνητο, πληρώνουμε airbag και παθητικά συστήματα ασφάλειας, όχι γιατί
πάμε να τρακάρουμε οπωσδήποτε, αλλά για την μία και ίσως μοναδική φορά που θα μας τύχει η άτυχη στιγμή, να είμαστε προετοιμασμένοι.

Γιατί να συνδέσω τον συναγερμό μου με 24ωρο Σταθμό λήψης σημάτων και να μη λειτουργεί αυτόνομα:
Είναι πολύ σημαντικό να ασχολείται κάποιος υπεύθυνα με τον συναγερμό μας και να επεμβαίνει όταν υπάρχει ανάγκη.

Θεωρείται επικίνδυνο και όχι έξυπνο, να πηγαίνει ο ιδιοκτήτης στο κατάστημα του όταν έχει ενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Δεν έχει εκπαιδευτεί να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις και οι συνέπειες είναι δυνατόν να είναι τραγικές.

Εάν ο συναγερμός λειτουργεί αυτόνομα τότε λειτουργεί κατά το ήμισυ. Θα έχουμε αποτέλεσμα μόνο στην περίπτωση που ενδιαφερθεί ο γείτονας (εάν δεν λείπει) ακούγοντας την σειρήνα. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Το 24ωρο κέντρο παρακολουθεί την όλη δραστηριότητα του συναγερμού. Και βέβαια το κόστος εκτιμούμε ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Επιπλέον μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις υπόλοιπες δυνατότητες όπως το πλήκτρο προσωπικής απειλής, το πλήκτρο ιατρικής βοήθειας, φωτιάς κ.α.


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

 
Φορητός ανιχνευτής όπλων GARRETT
Τιμή: 585,00€
Αγορά | Περιγραφή
 


Στυλό Ανίχνευσης Πλαστών χαρτονομισμάτων
Τιμή: 13,00€
Αγορά | Περιγραφή
 


Μηχανή ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων
Τιμή: 235,00€
Αγορά | Περιγραφή
 


Ενισχυτής ήχου διακριτικής ακρόασης
Τιμή: 37,00€
Αγορά | Περιγραφή
 


 

designed by Andy Web & ΒΕΡΓΙΝΑ Network